Waarvoor doen we het allemaal?

Het WAKZ is gespecialiseerd in stamceltransplantaties bij kinderen met agressieve vormen van leukemie en andere levensbedreigende ziekten van het bloed en afweersysteem. Ons doel is om de kans op succes van de behandeling bij deze kinderen verder te vergroten. Om dit te bereiken is wetenschappelijk onderzoek noodzakelijk.

Om de kans op genezing voor kinderen met leukemie die een stamceltransplantatie ondergaan verder te verbeteren hebben we afgelopen jaren een nieuwe vorm van behandeling ontwikkeld. Deze behandeling noemen we immuuntherapie, en de effecten hiervan worden momenteel onderzocht bij leukemie patiënten. De financiële steun die we van het Channelteam hebben ontvangen is voor ons cruciaal geweest bij het ontwikkelen van deze nieuwe behandeling.

In de komende jaren zullen wij doorgaan met dit type onderzoek dat volledig gericht is op het vergroten van de overlevingskans en het verbeteren van de kwaliteit van leven bij kinderen die stamceltransplantatie ondergaan. Hierbij wordt een individuele benadering, “therapie op maat”, steeds belangrijker.
We zijn er trots op dat het Channelteam ons opnieuw gaat steunen om ons doel te bereiken.

Arjan Lankester, kinderarts/hoofd stamceltransplantatie WAKZ

CTW-Foto-eindbedrag-def