Ze hebben het gehaald! (3 september 2014)

Na 28 uur, 16 minuten en 19 seconden was de eer aan Hans V Veen de Engelse kust aan te tikken. Het oververmoeide team mag trots en tevreden zijn. Wij zijn het in elk geval wel!

stand-van-zaken-3-sep-4-uurMet dank aan Wendy Broer - van Der Hak voor onderstaande teksten

START: 2 september 00.01 uur.

Alle 6 de zwemmers (Ralph vd Lely, Robert Van de Velde, Jeroen Rodenburg, Hans V Veen, Dick van der Holst en Richard Broer) van het Channel Team Wassenaar hebben om 06.46 uur (NL tijd) 1 × gezwommen. De Sea Satin (zie het blauwe pijltje) is de loodsboot die het team begeleidt. Je kunt hier dus zien waar ze zich na 6 uur zwemmen bevinden.

Na 12 uur en 17 minuten zwemmen kon Ralph vd Lely namens het Channel Yeam Wassenaar de Franse kust aantikken en de terugweg inzetten. Gezien de omstandigheden op Het Kanaal (wind en golven) is dit een sublieme prestatie, die het team ongetwijfeld kracht geeft voor de terugweg!! En, dat mag best nogmaals gezegd: voor het goede doel: het Willem Alexander Kinderfonds! Felicitaties voor het resultaat tot zover voor het team, inclusief Katja Bollen!

Stand na 18 uur: Richard Broer heeft inmiddels ook zijn 3e zwembeurt erop zitten. Het leek erop dat hij vóór donker binnen wilde zijn want zijn turbo ging aan en liet de boot achter zich, wat de schipper op een boze blik van Katja Bollen kwam te staan en dan moet je echt fouten hebben gemaakt hoor! De heren-zwemmers hebben er in elk geval zin in en zwemmen desnoods 6 keer.

Ralph vd Lely, Robert Van de Velde en Jeroen Rodenburg, de eerste, tweede en derde zwemmer van Channel Team Wassenaar, hebben inmiddels hun 4e zwembeurt erop zitten. Alhoewel ze er alledrie behoorlijk de vaart in hebben gezet, zullen de overige zwemmers van het team ook nog overboord moeten. Op dit moment ligt Dick van der Holst zijn best te doen, inmiddels alweer in het donker, dus met lampjes op de badmuts en aan de zwembroek. Verwacht wordt dat er vrij zuidelijk in Engeland aangetikt gaat worden. Op zich hrlemaal geen probleem natuurlijk, alleen moet er dan nog een flink eind gevaren worden om de kanjers weer bij de haven van Dover af te leveren. Ik hoop maar dat de boot bestand is tegen het gezaag, want menig luikje zal wel dichtvallen dan.

Tussenstand na 22 uur zwemmen: Dick van der Holst eruit en Hans V Veen erin. De heren kunnen de stallen nu bijna ruiken en de wet van de laatste loodjes treedt in werking. De coach ziet de kust maar niet dichterbij komen en de heren smachten na 22 uur zout water happen wel naar een gele rakker... Laten we ze er met z'n allen nog even doorheen slepen! Het is voor een goed doel!

Na 23 uur teambikkelen zat het 4e uur er voor Hans V Veen erop. Inmiddels is Richard Broer als laatste voor zijn 4e zwempartij te water gelaten. Foto's van de zwemmers zijn in het donker niet meer te maken. Je ziet dan alleen een zwart vlak met 2 groene lampjes. Tergend langzaam naderen de zwemmers de Engelse kust. Ook voor degenen die hebben meegedaan aan de prijsvraag (hoe lang gaan ze erover doen) zitten met het zweet in de handen op de ontknoping te wachten. Nog eventjes geduld aub....

Hier de situatie na 24 uur zwemmen. Speedy Conzales Richard Broer heeft zijn 4e zwembeurt voltooid. Hij heeft een flink stuk afgelegd zo te zien. Inmiddels is Ralph vd Lely aan zijn 5e uur begonnen. Het is zwaar aan het worden en niet alleen voor de zwemmers. Katja Bollen moet ook hondsmoe zijn en de echtgenotes zitten inmiddels whappend elkaar overeind te houden, compleet met virtuele drankjes en hapjes. Veteacht wordt dat de klus door zwemmer 3 of 4 afgerond gaat worden. Kwestie van afwachten.....

Inmiddels 25 uur onderweg in deze loodzware tocht. Ralph vd Lely heeft plaatsgemaakt voor Robert Van de Velde. Ik vermoed zelf dat ze verder zijn dan de tracker aangeeft, omdat er al enige tijd geen update is geweest. Deze zware missie wordt beslist voltooid, maar nu even niet.....

Ook na 26 uur zwemmen kon er nog niet aangetikt worden. Robert Van de Velde heeft zijn aandeel erop zitten en Jeroen Rodenburg ligt weer in het zoute vocht zijn portie Kanaal weg te werken. De mannen en coach zijn compleet versleten inmiddels maar ze gáán door!

27 lange uren. De kust lijkt al zo dichtbij. Misschien gaat het Dick van der Holst lukken? Van coach Katja Bollen is inmiddels vernomen dat er een tij gemist is, waardoor het voordeel van de stroming verloren is gegaan. Eerder vandaag werd me gevraagd of je voor kanaalzwemmen een beetje gek moet zijn. Met een knipoog heb ik dat bevestigd, maar ik sta wel met de minuut méér achter dat antwoord....

Na 28 uur moest toch Hans V Veen nog te water, maar zoals je ziet is de klus nu echt bijna geklaard. Het wachten is nu op het eindsignaal met de officiële tijd!! Kan elk moment gebeuren nu!

Na 28 uur, 16 minuten en 19 seconden was de eer aan Hans V Veen de Engelse kust aan te tikken. Het oververmoeide team mag trots en tevreden zijn. Wij zijn het in elk geval wel!